Miks on prügi sorteerimine vajalik ja kuidas seda efektiivselt teha?

Eestis on jäätmete liigiti kogumine kohustuslik nii kodus, tööl kui ka haridusasutustes. Lisaks on prügi sorteerimine heategu keskkonnale, tänu millele on võimalik prügist uusi asju toota. Prügi sorteeritakse viieks erinevaks liigiks – biojäätmed, papp ja paber, metall ja plastik (so ka pakendid), klaas ja olmejäätmed. Jäätmed tuleks sorteerida kohe sel hetkel, kui need tekivad. Hilisem sorteerimine on pea võimatu ning juba eelnevalt liigiti kogutud jäätmeid on kergem suunata taaskasutusse ja panustada keskkonda.

Avalikes ruumides, nagu kontorid, koolid, teenindussaalid, on prügi sorteerimise parimaks viisiks prügisorteerimisjaamad, mis on juba enamikes suuremates kaubanduskeskustes ka kasutusele võetud. Prügisorteerimisjaam koosneb mitmest erinevast pürgikastist vastavalt jäätme liigile, mis on markeeritud. Markeeritakse tavaliselt kas lihtsalt sõnaliselt jäätme liigiga või ka vastavat liiki jäätmeid tähistavat värvi prügikasti kaanega.

Meie tootevalikust leiad pürgi sorteerimiseks SlimJim prügikastid. Võimalik on valida 7 erineva värvi ning 4 erineva kaane vahel, mis võimaldab unikaalselt lahendada iga kasutaja personaalseid prügisorteerimisvajadusi. Konteineritel on ühendamiseks lisamoodul, mis võimaldab jaamad omavahel hõlpsalt kokku liita. Õhukanalid muudavad prügikoti eemaldamise kuni 80% lihtsamaks ning konteineril on prügikoti fikseerimiseks kinniti, mis ei lase prügikotil konteineri sisse vajuda.

Samuti Vileda sarja Geo ja Iiris prügikastid, mis on valmistatud tugevast ja vastupidavast plastikust ning kaetud metalse kihiga. Tänu sellele on prügikastid oma kaalult kerged ning neid on lihtne hooldada. Need ei roosteta, ei purune kergesti ning pinnale ei jää sõrmejälgi.